Хасковлии искат да се разреши паркирането на ул. „Дунав“, обсъждат го на комисия

    Да се разреши паркирането и от двете страни на 4-лентовата улица „Дунав“ в Хасково, настояха живеещите в района.

    Искането се отнася за участъка от кръстовището с булевард „Васил Левски“ до кръстовището с улица „Булаир“, от страната на аптеката. В момента там може да се паркира, но само откъм поделението.

    Според дългогодишния автоинструктор Пантелей Пантелеев и съседа му Георги Желязков настоящата ситуация не е удачна и дори опасна, защото човек трябва да си остави колата на уличното платно до поделението и рисковано да премине пеш до другия край на улица „Дунав“, за да стигне до дома си или да отиде до някой от търговските обекти. Заради това шофьорите непрекъснато паркират в нарушение.

    „На улицата от страната на аптеката непрекъснато спират коли, но това е нормално, защото в рамките на около 200 метра има 20 търговски обекта. Тука паркират и търговци, и клиенти, а и живеещите наоколо“, заяви Пантелеев. В същото време водачите често биват глобявани. Днес само са били предупредени и масово хората са си преместили автомобилите, но за кратко. Минути след това бяха паркирали други водачи.

    „Ако „Общинска полиция“ тръгне да глобява масово, на ден могат да изкарват по 5000 лева от глоби“, коментира хасковлията.

    Той смята, че регламентирано може да се разреши паркирането на улица „Дунав“ в двете посоки най-вдясно при положение, че платното е достатъчно широко за нормално преминаване на автомобили в двете посоки.

    Отправихме искането на гражданите към общинския съветник Златко Марчев, който е председател на Постоянната комисия по ТСУ и транспорт към Общински съвет в Хасково. Той се съгласи, че предложението би могло да се разгледа на заседание на комисията, която да излезе с решение. Марчев заяви, че в Хасково има и други проблемни участъци с паркирането, които ще бъдат обсъдени на Транспортната комисия.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Гр
      гражданин
      24 -4
      15:18, 1 мар 2021
      стига простотий. широк прав път да го стеснят. всеки да си му мисли къде да спира, има закони и трябва да се спазват. още малко и ще поискат крайните платна да станат паркинг за блока. имат си достатъчно място за паркиране зад блоковете
      • Го
        гоас
        7 -1
        18:54, 1 мар 2021
        На мястото на поделението да се направи безплатен паркинг веднага!
    • 2
      До
      Дорчо
      23 -4
      15:28, 1 мар 2021
      Мен ако питате най-добре ще е направо да затворят цялата улица, и по нея да могат да минават, и да паркират както си искат само живеещите в района. Щото сега те горките са принудени да обикалят цели двеста метра за да стигнат до блока в който живеят. Много по-лесно е да си оставят колите направо на улицата. По същия начин да се разреши паркирането и по Раковска, щото и тя е с четири платна.
      • **
        **
        9 0
        15:43, 1 мар 2021
        На "Съединение" край училището и нататък как премахнаха забраната.
        Тук ще е същото.
        Не ги интересува, че движението се затруднява, поддържането на пътя също.
    • 3
      Jo
      John
      11 -5
      15:44, 1 мар 2021
      правете синя зона веднага, да пращат селяните СМС-и!
    • 4
      12
      123
      16 -1
      16:10, 1 мар 2021
      И сега като е забранено какво? Всеки прави, каквото си иска, харчат се само пари за знаци, които никой не спазва. Движението в нашия ОБЛАСТЕН град е супер зле и БУЛЕВАРДИТЕ са ни умикални. Който иска да направи справка какво е Булевард в уикипедия и да каже има ли такива в нашия областен град.
      • Ра
        Ракийца
        4 0
        18:56, 1 мар 2021
        Като тръгнат от утре полицаите да пишат глоби ще видиш какво е забранено.
    • 5
      Pp
      ppp
      3 -1
      19:21, 1 мар 2021
      ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ все едно там някога е било без паркирани автомобили. Да направим всички улици паркинги и каквото ще да става. Важното е на овчарите да им е удобно да си спират салмите.
    Последни новини