Христов: Всеки път, когато БСП вземе властта, идва разруха

По думите на председателя на СДС коалирането с ГЕРБ не е самоцел.

“Коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа, тя е осъзната. Тя доказа своите успехи на европейските и на местните избори. Почти съм убеден, че приносът ни ще бъде по-голям, отколкото това, което бихме завоювали като депутати. Целта ни обаче е да обединим десния вот”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на СДС, водач в 23 МИР – София град от ГЕРБ /СДС Румен Христов.

По думите му за пръв път на тези избори има обединена десница, за разлика от разединената левица. „Де факто формациите, които имат възможност да влязат в парламента, единствено ГЕРБ и СДС са дясната формация, според социологическите проучвания”, посочи той.

„Съгласен съм, че ГЕРБ е по-центристка партия. Тя е много голяма партия и има хора, които я подкрепят от центъра. И в този смисъл ние сме по-радикално десният субект в коалицията. Но да не забравяме, че те са най-голямата партия, член на европейското семейство на Европейската народна партия – ние пък сме най-старият”, заяви Христов.

Според него в партията си дават ясна сметка, че СДС не е това, което е било. „Акумулираме около 80-100 хиляди гласа, които не са достатъчни, за да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем похода на БСП към властта”, категоричен е той и допълни: „Обръщам се към българските избиратели да направят своя много точен избор. Защото заявките за промяна, които слушаме от страна на БСП, са заявки, които слушаме от 90-те години”.

„Нямам съмнение, че ние ще спечелим изборите. Въпросът е да имаме един много по-добър резултат, от този, който ни дават социолозите. Да акумулираме повече депутати, за да ни е по-лесно да направим коалиция”.   

Източник: nova

Коментари в сайта (3)

 • 1
  ..
  ...
  8 -2
  09:25, 1 мар 2021
  Корумпирана отрепка.
 • 2
  Да
  да
  8 -2
  09:57, 1 мар 2021
  Той и СДС един път взе властта и сътвори такива ***** че след това се разпадна.Аман от корумпирани слагачи лизачи дупедавци и идиоти
 • 3
  3,
  3,14
  5 -2
  12:52, 1 мар 2021
  Като толкова мразиш комунистите,защо си съюзник с ГЕРБ-и малките деца знаят,че там поти всички са бивши комунисти или изгонени от БСП,защото нищо не став от тях като теб!

Още новини

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини