BMW ще представи два хибридни модела във Франкфурт

BMW ActiveHybrid 7
ActiveHybrid 7 е полухибрид, а ActiveHybrid Х6 е пълен хибрид, като и двата предлагат нов стандарт за ефективност и динамика.


BMW пуска на пазара два мощни и високоефективни автомобила с технологията ActiveHybrid. BMW ActiveHybrid 7 и BMW ActiveHybrid Х6 ще демонстрират постиженията на компанията в областта на алтернативните технологии за мобилност по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. За луксозния клас BMW Group предпочита концепция mild hybrid (полухибрид) и комбинира подобрен V8 бензинов двигател, осемстепенна автоматична трансмисия и електромотор.
Разработен на базата на BMW Серия 7, BMW ActiveHybrid 7 налага нови стандарти за ефективност в луксозния клас. Автомобилът разполага с мощност 455 к.с. и максимален въртящ момент 700 Нм, като те се предават с помощта на осемстепенна автоматична трансмисия. Електромоторът се намира в компактна конфигурация между двигателя с вътрешно горене и преобразувателя на автоматичната трансмисия и се захранва от литиево-йонна батерия, разработена специално за автомобилната индустрия. BMW ActiveHybrid 7 се ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 4,9 сек, средният разход на гориво е 9,4 л/100 километра, а емисиите на CO2 - 219 г/км. Хибридната лимузина е и първият автомобил BMW с автоматична трансмисия и система Auto Start Stop за изключване на двигателя.
Допълнително предимство на хибридната система е фактът, че климатичната система остава включена дори когато двигателят не работи и черпи енергията директно от литиево-йонната батерия. Специални дисплеи информират пътниците за нивото на ефективност и моментното състояние на хибридната система. За новия автомобил са разработени специални алуминиеви джанти с размер 19 инча с подобрени аеродинамични характеристики. Тези джанти и цветът Bluewater са отличителни белези на хибридната лимузина. BMW ActiveHybrid 7 се предлага на пазара в два варианта - къса и дълга база.
BMW ActiveHybrid X6 е първият в света автомобил Sports Activity Coupé, оборудван с технология пълен хибрид (full-hybrid ), осигуряващ уникално изживяване при шофиране. Със своя V8 бензинов двигател, комбиниран с електромотор, BMW ActiveHybrid X6 предлага значително по-голяма динамика и понижен разход на гориво и вредни емисии с до 20%. Технологията ActiveHybrid предоставя на водача три възможности за избор: да управлява автомобила само на електричество, да използва енергията на двигателя с вътрешно горене или да използва комбинацията от двата режима на управление. Със скорост до 60 км/ч BMW ActiveHybrid X6 се движи изцяло от електричество и без CO2 емисии. Над тази скорост се включва двигателят с вътрешно горене. Той се изключва автоматично при движение по инерция със скорост, по-ниска от 65 км/ч. Хибридната системата за задвижване на ActiveHybrid X6 се състои от V8 двигател с TwinPower Turbo и максимална мощност 407 к.с., както и два електромотора, развиващи съответно 91 к.с. и 86 к.с.
Максималната мощност на системата е 485 к.с., а максималният въртящ момент е 780 Нм. Това прави BMW ActiveHybrid X6 най-мощния автомобил с хибридна технология в света. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 5,6 секунди, средният разход на гориво е 9,9 л/100 км, a CO2 емисиите са 231 г/км. Отличителни черти на BMW ActiveHybrid X6 са изключително ясно изразената извивка Powerdome, означението "ActiveHybrid" на ръба на задния капак и на предните врати и специално конструираните 19 инча джанти с аеродинамичния дизайн Streamline, както и предлаганият само за този модел цвят Bluewater металик.
Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини