Разкриха камиони с наблъскани в тайници контрабандни цигари

2585 кутии с 51 700 къса цигари откриха, укрити в тайници на товарни автомобили при проверки на Пункта „Капитан Андреево“ митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“.
Единият от случаите на опит за незаконна контрабанда на цигари е на 22 февруари. Към 9.15 часа камион с турска регистрация влиза в страната от Турция и е селектиран за проверка, а при нея пролъчен с рентгенова апаратура. При това е поставена отметка с подозрение за нередност върху резервните гуми. При последвалата физическа проверка, след демонтаж на гумите се установява, че в тях са укрити 30 000 къса или 1500 кутии цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

На същата дата, в ранните сутрешни часове, митническите служители извършват щателна проверка на друг товарен автомобил с турска регистрация, при която на различни места в шофьорската кабина са открити 2700 къса в135 кутии безакцизни цигари. Няколко дни по-рано, на 19-ти февруари е спряна друга пратка нелегални цигари. Тя е разкрита в хладилен камион с чужда регистрация, влизащ в страната от Турция след проверка с рентгенова апаратура и последващ физически контрол във въздуховодите на хладилното ремарке. Митническите служители откриват 19 000 къса в 950 кутии цигари.
Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На водачите на превозните средства, турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на месец февруари до момента митническите служители са задържали близо 13 500 кутии /270 000 къса / безакцизни цигари. По-голяма част от задържаните цигари са иззети от преминали пътници тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии. Друга част са открити при щателни митнически проверки, а на нарушителите са съставени общо 90 акта по Закона за митниците.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини