Политическите партии се споразумяха за секционните комисии в Първомай

Проведени  бяха консултации за определяне състава на Секционни  избирателни комисии в община Първомай   при  произвеждането на избори за народни представители на 4 април 2021 г. На тях бяха поканени представители на партии и коалиции в 44-то Народното събрание,

Основната цел на консултациите бе изготвяне на предложение за квотите, разпределението на длъжностите и състава на Секционните избирателни комисии /СИК/ и обсъждане възможностите за последващи действия относно Подвижни секционни  избирателни  комисии.

Срещата бе свикана от секретаря на общината Ана Николова. Тя се проведе в понеделник, 22 февруари, в присъствието на кмета на община Първомай – Николай Митков, Антония Мазнева – Директор дирекция „ОСУТПП” в община Първомай и Петя Павлова  – гл.юрисконсулт в дирекция „ОСУТПП” община Първомай

На консултациите представител за Партия „ГЕРБ” бе  Асен Кичуков; за Коалиция  „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ” – Светозар Славчев; за ДПС -Мурат Али; Патриотите бяха представени от Никола Петков за НФСБ, Стоян Митев за Атака и Стефка Тозева за ВМРО, а ПП „Воля“ се представляваше от Антон Данков.

КОАЛИЦИЯ „Демократична България - обединение”, валидно уведомена за настоящите консултации, нямаше представител.  

Определен беше броя на членовете на секционните комисии – между 5 и 9 в зависимост от броя на гласоподавателите по списък.

Разпределението на членовете на комисиите по политическа принадлежност бе предложено да бъде :      

  • за ПП „ГЕРБ” –   90 члена
  • за Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ ” – 67 члена
  • за ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ” – 39 члена
  • за КОАЛИЦИЯ „ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ-НФСБ, АТАКА И ВМРО”– 39 члена
  • за ПП „ВОЛЯ“- 39 члена
  • за КП„ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ”- 5 члена

Всяка комисия ще има председател, зам.-председател и секретар. БСП и ГЕРБ ще имат равен брой представители в ръководството на секционните комисии – по 39. За ДПС ще са 17 члена, Патриотите – 14 и „Воля“ – 8.

Направените предложения се приеха единодушно.

   До  17.00 часа на 24.02.2021 г. Всички партии ще представят предложенията си за състав на СИК.

         Присъстващите представители на политическите партии и коалиции постигнаха принципно съгласие относно Подвижните секционни избирателни комисии.

  Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С удоволствие ще се включите в организирането на събитие, на което очаквате да срещнете хора, с които не сте виждали от дълго време. По много причини ще привличате интереса към себе си, но най-вече заради работата, която сте свършили. Намеренията ви са прозрачни и това се вижда от всички.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Не позволявайте на емоциите да определят отношението към работните ви ангажименти. Покажете на дело професионалните си умения, абстрахирайки се от личните си пристрастия и настроение. Няма да ви липсва енергия, разпределете силите си и ще успеете. Финансови придобивки от хонорари, рента или други възнаграждения.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват отлични възможности за себеизява и ползотворни контакти. Сега е момента за поставянето на амбициоз-ни цели и за работа по постигането им. В партньорство с колегите си ще стигнете до важни решения, които ще дадат очакваните ре-зултати. Някои от вас вероятно се колебаят относно предстоящо пътуване. Обмислете го от всички страни за да не останете неприятно изненадани.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Не се притеснявайте да обмисляте в дълбочина. Ако се уверите, че всичко е здраво, честно и коректно, то непременно ще стигнете до добри резултати. Ако не проверите всичко, има възможност да се провалите. Изявени шансове за тези, които се занимават с психология и окултизъм. Може да стигнете до духовни прозрения. По-сериозни проблеми могат да настъпят в дома и семейството.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Шанс за изява, било на работното място или в друга сфера, където ще покажете умения и адекватно справяне със ситуацията. Ще подобрите отношенията си с хора, които желаете за свои приятели, или ще финализирате търговска сделка. Активни и делови, ще се посветите на целите си и ще ги реализирате.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Потънали сте в отдаденост на професионалната си работа. Това нарушава спокойният ви ритъм, внася и напрежение, но със сигурност си заслужава. Плановете ви бавно, но сигурно вървят към реализация. Желанието ви за разнообразие и забавления ще ви срещнат с нови хора и ще променят отношението ви към спорни въпроси.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Въпреки възможните неблагоприятни обстоятелства почивните ви дни ще надхвърлят очакванията ви. Не пропускайте възможността да прекарате времето си сред близки приятели. Прави ви впечатление повишеното внимание, което получавате от човек от обкръжението ви. Ще бъдете приятно изненадани и за в бъдеще.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако имате избор за това какво да изберете за да направите деня си интересен, то най-напред се допитайте до себе си. Оставете настрана проблемите, които ви пречат да се отпуснете. Имате нужда да забравите, дори за ден, тревогите и да се възстановите пълноценно. Ще преоткриете отново добър приятел и това ще ви донесе повече настроение.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благоприятно развитие на делата ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, което допълнително ви стимулира. Проявеното съчувствие е израз на съпричастност и това се помни дълго.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С прагматичен подход ще накарате обстоятелствата да работят за вас, но не влизайте в конфликт с близките си. От способността ви да отстъпвате ще зависят добрите отношения с тях и паралелно с това не позволявайте на никого да се качва на главата ви. Радостни вълнения, свързани с лични постижения или на близък човек.
06 мар 2021
Последни новини