Необикновена история с картина, купена за 1 долар, рисувана насън и много скъпа

    Мъж не е на себе си от щастие, след като разбра, че рисунка, купена от пазар в Еквадор за 73 пенита, струва 10 000 британски лири, съобщи в. "Мирър".

    Сантяго Тауте харесал ярката рисунка, докато разглеждал пазар в Еквадор през 2001 г. Той я навил, сложил я в кашон и го дал на съхранение при родителите си в Испания, когато се преместил да живее във Великобритания през 2013 г. Там се оженил.

    Рисунката останала в кашона две десетилетия, докато със съпругата му Делия се нанесли в нов дом миналата година. Тогава той си прибрал багажа и извадил картината, за да я покаже на съпругата си.

    Делия, която обича живописта и редовно посещава галерии, си помислила, че тя й напомня за британския художник Ли Хадуин, когото тя дори познавала. Тя проверила подписа и се свързала с художника.

    Ли Хадуин потвърдил, че творбата "Болид" е негова и я е оценил от 8 000 до 10 000 лири.
    Сантяго разказва, че е харесал колорита на рисунката. Той свалил малко цената с пазарлък и я купил заедно с други сувенири.

    Ли Хадуин страда от рядко заболяване и рисува насън. Той е спечелил милиони от картините си. Продал е една дори на Доналд Тръмп за 100 000 долара.

    За "Болид" Ли Хадуин си спомня, че е нарисувал картината в Австралия. Как се е озовала в Еквадор, няма представа.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини