Сняг затрупа Атина, ваксинациите са отложени

Необичайно обилен снеговалеж покри Атина, а властите предупредиха гражданите, особено в северните и източните предградия на гръцката столица, да не напускат домовете си тази сутрин, съобщи Асошиейтед прес.

Здравните власти обявиха, че отлагат всички ваксинации срещу коронавирус в по-широкия регион на Атина - Атика.

Една линия на атинското метро, която частично се движи по земя към северните предградия, бе спряна, а повечето автобуси бяха изтеглени от улиците на Атина от съображения за сигурност. Снегорини и камиони със сол чистят улиците в ценъра на Атина в опит да ги оставят отворени за движение.

Снегът е обичайно явление в планините в Гърция и в северната част на страната, но е много по-рядък в столицата, особено толкова обилен снеговалеж, отбелязва агенцията. Някои атиняни внимателно излизаха на балконите и улиците, за да направят снимки.

В някои части на Атина имаше спиране на електричеството заради пострадали електропроводи, които властите казаха, че се опитват да възстановят.

Снеговалежът в Атина започна снощи и продължи през цялата нощ.

В цялата страна заради снега са затворени десетки регионални пътища, предаде ТАСС. Властите отново затвориха за движение националния път Атина - Ламия.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини