HBO, Netflix и MGM вече готвят филми и сериали за сагата GameStop/Reddit

Сагата с акциите на GameStop неминуемо привлече вниманието не само на финансовите регулатори, но и на Холивуд. Към момента вече има няколко проекта за филми и сериали по историята, от които известни студиа ще се опитат да спечелят още пари.

Най-напред писателят Бен Мезрич продаде правата върху книгата си The Antisocial Network на студиото MGM, а сега НВО ще прави собствен филм, посветен на финансовите спекулации с акциите на най-голямата верига магазини за видеоигри в света.

„Филмът ще разкрие как организирано движение в социалните медии може да победи Уолстрийт на собствената му игра“, гласи описанието.  

Засега проектът няма режисьор, актьори и премиерна дата.

На следващо място идва Netflix, който привлече сценариста Марк Боал, писал историите на The Hurt Locker и Zero Dark Thirty, както и на младия актьор Ноа Сентинео. И тази лента ще разглежда феномена на ролята на социалната медия, която позволява на широките маси да отправят предизвикателство към статута на водещите финансови играчи.    

Компанията Pinky Promise пък обяви тв сериал на име To the Moon, базиран на скорошните събития. Тя дори се е срещнала с представители на Reddit и на частни инвестиционни фондове. От всички тези проекти потенциално най-интересен изглежда този по романа на Мезрич, който изрази надежда, че Илон Мъск ще играе себе си в предстоящия филм. Имайки предвид, че това бе първият обявен проект от голямо студио, може би най-скоро можем да очакваме него на екран.   

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини