Гърция удължи ограничителните мерки за полети

Гърция заяви, че продължава ограничителните мерки, въведени за вътрешните и международните полети, съответно до 15 февруари и 22 февруари, с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Съгласно ограничителните мерки пътниците, пристигащи със самолет в Гърция, трябва да представят негативен PCR тест, направен най-много до 72 часа преди пътуването и са подлагани на случаен принцип на тестване за коронавируса. За всички пристигащи от чужбина пътници е в сила изискването за 7-дневна карантина.

За пътниците от Великобритания ще продължи да се изисква бърз тест след пристигането им. Продължава временната забрана за полети от Турция.

Повечето от полетите до Гърция от страни извън ЕС са забранени, с изключение на 10 страни, включително Великобритания.

При вътрешните полети са разрешени само съществени пътувания.

В петък Гърция затегна ограниченията в части от страната, в това число и столицата Атина, в опит да спре разпространението на коронавируса след увеличаване на броя на заразените в последните дни.

Съгласно новите рестрикции, които влязоха в сила от вчера и ще продължат до 15 февруари, с три часа напред се измества вечерният час през уикендите в зоните с висока степен на разпространение на заразата, включително в Атина. Така вечерният час в събота и неделя започва в 18 ч. и продължава до 5 ч. Иначе в другите работни дни в периода до 15 февруари вечерният е от 21 ч. до 5 ч.

В Гърция от началото на пандемията са регистрирани 163 213 случая на коронавируса, а 5951 души са починали от болестта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини