Гръцките власти конфискуваха 324 килограма чист кокаин в Солун

Полицията в Солун е конфискувала 324 килограма чист кокаин и е задържала трима души, за които се смята, че са ръководни членове на международна престъпна група за трафик на наркотици, съобщи АНА-МПА.

Според информацията ако това количество кокаин беше достигнало до крайните потребители, очакваната печалба на престъпната група би била над 100 милиона евро.

Арестуваните са двама чужденци, албанец на 37 години и хърватин на 36 години, както и 35-годишен гръцки гражданин. Издирва се и четвърти член на групата от хърватски произход, самоличността на когото е установена.

Тримата задържани членове на групата са имали задачата да получават количествата кокаин и да осигуряват трафика им на гръцка територия.

Арестът е бил извършен от гръцката полиция по време на извършване на сделка вчера по обяд. По време на обиските в два автомобила и в апартамента, където живеел един от мъжете, са били открити 324 килограма чист кокаин, 5265 евро и друга валута, пет мобилни телефона, използвани за комуникация между членовете на престъпната група, и преносим компютър.

Това е най-голямото количество кокаин, откривано в Солун от доста години насам. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини