Шампионският дух се завърна в Ливърпул при победа над Тотнъм

Ливърпул спечели с 3:1 гостуването на Тотнъм в мач от 20-ия кръг на Премиър лийг. "Мърсисайдци" показаха шампионски дух и напълно надиграха тима на Жозе Моуриньо. Победата изкачи "червените" на 4-ото място във временното класиране, на 4 точки от лидера Манчестър Сити, който обаче е и с мач по-малко.

Головете за Ливърпул вкараха Роберто Фирмино (45+4), Трент Александър-Арнолд (47) и Садио Мане (65).  За домакините се разписа Пиер-Емил Хойберг (49). Още две попадения бяха отменени след намесата на ВАР - по едно за двата отбора. След почивката "шпорите" бяха принудени да играят без звездата си Хари Кейн, който беше принудително сменен заради травма в глезена.

Началото на двубоя бе повече от шеметно. Още във 2-ата минута "мърсисайдци" пропуснаха да поведат след отлична атака. Садио Мане излезе на отлична позиция след двойно подаване със Салах, но завършващият му удар бе разочароващ.

60 секунди по-късно топката бе в мрежата на гостите, но голът беше отменен след намесата на ВАР. Хюн-Мин Сон беше изведен от Хари Кейн очи в очи с вратаря Алисон и не сгреши, но видеозаписът показа, че е имало засада в изграждането на атаката.

Феновете на Тотнъм изтръпнаха в 14-ата минута, когато Хари Кейн се свлече на тревата след удар в глезена от Тиаго. Намесата на медицинския щаб  успокои домакините и звездата на "шпорите" остава на терена.  

В 21-ата минута двата отбора отново си размениха вихрени атаки. Първо Фирмино бе оставен да си нагласи топката пред наказателното поле, но ударът му попадна право в ръцете на Лорис. Ответното нападение изведе Хюн-Мин Сон сам срещу Алисон, но и той не успя да преодолее Алисон.

Хари Кейн отново легна на терена в 34-ата минута след сблъсък с Хендерсън. Английският национал пак се хвана за глезена, а болката бе изписана на лицето му. Въпреки това след по-малко от минута той вече беше в игра.

Гросмайсторски шпагат на Родон в наказателното поле срещу Мане в 36-ата минута не позволи на Ливърпул да застраши стража на "шпорите" Лорис. Отново сенегалецът се озова на стрелкова позиция в 41-ата минута, но този път Лорис показа класа и спаси.

Когато всички чакаха края на първата част, Ливърпул поведе. В последните секунди на даденото от съдията 4-минутно продължение Роберто Фирмино откри резултата, засичайки успоредно центриране на Мане отляво.

Второто полувреме започна така, както завърши и първото - с гол във вратата на Тотнъм. В 47-ата минута индивидуален пробив на Мане завърши с топовен шут по земя, който бе избит от Лорис, но при добавката Трент Александър-Арнолд бе безмилостен - 0:2. 

Не бяха изминали и две минути, когато Хойберг върна "шпорите" в мача. С мощен шут извън наказателното поле той не остави шансове на Алисон - 1:2. 

В 56-ата минута  Салах порази вратата на Тотнъм за трети път, но попадението беше отменено даради игра с ръка на  Фирмино в зародиша на атаката.

Гостите продължиха да атакуват и в 65-ата минута Садио Мане бе в прегръдките на съотборниците си. Родон не успя да се справи с коварно центриране на Александър-Арнолд отдясно и Мане с мощен удар препарира Лорис за 1:3. Този гол на практика обезвери "шпорите" и те не намериха сили да се преборят дори за точката.

ТОТНЪМ - ЛИВЪРПУЛ 1:3

0:1 Роберто Фирмино (45+4)

0:2 Трент Александър-Арнолд (47)

1:2 Пиер-Емил Хойберг (49)

1:3 Садио Мане (65)

ТОТНЪМ: 1. Лорис, 15. Дайър, 14. Родон, 33. Дейвис, 24. Орие (46 - 8. Уинкс), 2. Дохърти, 5. Хойберг, 28. Ндомбеле, 23. Бергвайн (81 - 9. Бейл), 7. Сон, 10. Кейн (46 - 11. Ламела)

ЛИВЪРПУЛ: 1. Алисон, 66. Александър-Арнолд, 32. Матип (46 - 47. Филипс), 14. Хендерсън, 26. Робъртсън, 5. Вайналдум, 6. Тиаго (78 - 17. Джоунс), 7. Милнър, 9. Фирмино (87 - 27. Ориги), 10. Мане, 11. Салах 

Съдия Мартин Аткинсън

Жълти картони: Тиаго (24, Л), Бергвайн (30, Т), Филипс (50, Л)

Източник: gong.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини