Студено и ветровито в четвъртък

Днес облачността от запад-югозапад ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд от запад отново ще се увеличи. На отделни места, главно в планините ще превалява сняг.

Ще остане ветровито с предимно умерен вятър от запад-северозапад, който вечерта ще се ориентира от югозапад. Преобладаващите минимални температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, максималните ще са от 0 до 5 градуса. 

Атмосферното налягане е по-ниско от средното, но ще продължи да се повишава и ще се доближи до обичайното за месеца.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, преди обяд все още със слаби валежи от сняг. След обяд валежите ще спрат, а привечер и облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който вечерта навсякъде ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 1-2 градуса. 

Температурата на морската вода е 7-9 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините след временното разкъсване и намаление на облачността, след обяд от запад тя отново ще се увеличи и на отделни места ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Температурите ще останат без съществена промяна и максималната на 1200 метра ще е около минус 5 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса.

В петък сутринта ще е сравнително студено, с минимални температури на места до минус 8, минус 10 градуса. През деня с умерен вятър от запад-югозапад бързо ще се затопля. Облачността отново ще се увеличи. През нощта срещу събота и в събота до около обяд от запад на изток на места ще превали дъжд, в планините над 1500 метра - сняг; в равнинната част са възможни поледици. В събота още от сутринта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде умерен, временно силен. Валежите ще спрат, облачността ще се разкъса и временно ще намалее.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини