17-годишен без книжка бяга от полицаи, осъждан е четири пъти

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 17-годишен без книжка, опитал да избяга от полицаи. Решението е на Районния съд в Свиленград по искане на прокуратурата, съобщиха от държавното обвинение.

На 21.01.2021 г., около 2 часа, в Свиленград младежът управлявал лек автомобил Ситроен, без шофьорска книжка и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. На кръстовището на улиците „Генерал Скобелев“ и „Сан Стефано“ полицаите подали звуков и светлинен сигнал за спиране. Без да се съобразява с това, обвиняемият увеличил скоростта и продължил към промишлената зона на града. По-късно той е бил задържан.

До момента В.В. е осъждан четири пъти. Последната му присъда е от декември 2020 г. - за подпомагане на граждани да преминат незаконно през страната.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ян
    Янков
    14 -5
    15:55, 25 яну 2021
    Явно, в "демократична " България , вече не съществува думата рецидивист.
    Или "безпристрастният" съд, е ослепял и оглушал.
    • 66
      66
      4 -8
      17:15, 25 яну 2021
      Уважаемий Янков, правилото за опасен рецидив /така... Виж коментара
    • Ар
      АРСЕН ЛЮПЕН
      9 -1
      21:29, 25 яну 2021
      Винаги съм казвал след 5-а присъда,когато няма отнет човешки живот (тежък рецидив) минимум 15 години затвор и тежка физическа работа по време на изтърпяване на наказанието. "66", изписването на "безпристрастен съд" и демократична" България без кавички просто не е вярно и е неправилно.
Последни новини