Млади таланти с изложба срещу агресията

 
Продължават прекрасните инициативи на сдружението Млади изследователи за младежко развитие и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към община Смолян.
Днес бе открита изложба „Да изразим себе си чрез изкуството, а не чрез агресията“. В офиса на сдружението бяха подредени истински произведения на художественото изкуство, сътворени от ученици от Професионалната гимназия за приложни изкуства в Смолян. Посетителите на експозицията поздравяваха Николай, Надя, Валерия, Мишо и Дарина за създадените от тях творби. Зам.-кметът Марин Захариев поздрави младежите за поредната прекрасна инициатива и изрази подкрепата на общинското ръководство към бъдещите им начинания.
Талантливите художници са изрисували и едната стена в офиса, в приятни топли цветове. Материалите и боите са им осигурени от МКБППМН.
Младите хора имат и други прекрасни идеи, които смятат да реализират. Едната е да обособят младежко пространство в района на Културния комплекс в града. Те са категорични, че антиподът на агресията е изкуството. То ги обединява и задържа в града, а те искат да го направят по-привлекателен за тях.
В края на миналата година, младежите изрисуваха градските пейки, намиращи се на възлови места в града ни. Инициативата им намери широк обществен отзвук и получи поздравления.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини