Собствениците на заведения излизат на протест пред Министерския съвет

На 27 януари собственици на ресторанти и заведения ще излязат на протест пред Министерския съвет.  По-рано днес, след решението на Националния оперативен щаб до края на януари да не обсъжда облекчаване на рестриктивните Covid мерки, от Сдружението на заведенията обявиха, че обмислят протести. 

От бранша настояват обектите за хранене да отворят от началото на февруари, а увеселителните заведения - от началото на март.

Предложението на властта, обсъждано до днес, беше за облекчения на мерките не по-рано от 18 февруари, включващи ограничен капацитет и работно време.

В декларация от Националния борд по туризъм изразиха пълна подкрепа за ресторантьорския бранш и настояха за нов антикризисен план с ясни финансово-икономически параметри.

Организацията посочва, че липсата на предсказуемост относно предстоящите решения създава огромно напрежение за всички.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация настояват за спешна среща най-късно до 26 януари с премиера Бойко Борисов и ресорните министри.

От Асоциацията искат компенсациите за персонала да бъдат увеличени от първи февруари на 100% от възнаграждението, на което са се осигурявали и на 30 на сто за бизнеса.

Тази помощ трябва да бъде изплащана в рамките на месеца, за който е.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    7/
    7/8
    8 -7
    15:46, 21 яну 2021
    Само ако свалите от власт Боко,ще се отворят ресторантите!
  • 2
    Ке
    кебапчия
    0 -2
    06:55, 23 яну 2021
    Не, ако го изберете!
  • 3
    За
    запознат
    1 -1
    12:36, 23 яну 2021
    Да отварят но дали ще имат клиенти кафетата да щом това им е проблема Подписват декларация и готово
  • 4
    Ва
    Васко
    0 0
    22:52, 24 яну 2021
    Ще имат клиенти хората. Има хора които са изкарали вируса има и хора които не ги е страх от ръчни. Що не затвориха казината например?
Последни новини