Камала Харис стана първата цветнокожа жена вицепрезидент на САЩ

Демократката Камала Харис положи клетва като вицепрезидент на САЩ, ставайки първата цветнокожа жена на този пост, предадоха световните агенции.

Тя положи клетва пред съдия Соня Сотомайор, която е първата жена от латиноамерикански произход във Върховния съд - изпълнен със символика момент.

Петдесет и шест годишната бивша сенаторка и прокурорка Харис, която произхожда от семейство на имигранти, положи клетва с ръка върху Библията, държана от съпруга й Дъглас Емхоф.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    Рено Бушар
    1 0
    09:52, 21 яну 2021
    Тези уж добродетелни демократи не се стремят да помирят американците.
    "Знаем за проекта на китайските власти за създаване на национална система за репутацията на хората и предприятията. Целта на тази т. нар. система на “социален кредит” е да засили колективния конформизъм и спазването на идеологическата праволинейност. Е, дори и да изглежда провокативно, твърдим, че същата система вече съществува неформално в САЩ. Ако не спазите забраната за събиране, за да отидете на протест на “Black Lives Matter”, получавате добри точки в американската система на “социален кредит”. Но ако отидете на митинг на Тръмп, значи сте станали супер разпространител на Covid. А след събитията на 6 януари, ако имате и най-малкото съмнение за честността на изборите през 2020 г., ви слагат етикета “вътрешен терорист”.
Последни новини