Община Димитровград активира нова електронна услуга

Община Димитровград активира нова електронна услуга „9000 Заявление за заплащане на глоба по електронен път“, която може да се заяви, както през сайта на общината, раздел електронни услуги - Местни данъци и такси, така и през Портала за достъп до електронни административни услуги на агенцията.

За да се заплати ФИШ по електронен път, е необходимо гражданите предварително да имат профил в Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ) на ДАЕУ. Там заявителят ще получи съобщение за дължимото плащане към избраната община. По-лесният вариант е заявяването на услугата да стане направо от регистрирания профил. След избиране на посочения адрес, заявителят активира бутон „Вход“ и влиза в своя профил с квалифициран електронен подпис (КЕП) или с ПИК на НОИ. С това той на практика извършва своята електронна идентификация. От профила може да се активира опцията „Заяви е-Услуга“ и след последващ избор от бутоните в лявата колона „Услуги, предоставяни от общински администрации“ следва в полето за търсене на услугата горе в дясно да се запише само нейния номер 9000, за да бъде намерена от целия списък на услуги. Активиране на избраната услуга отваря екран, в който има ясни указания за последователността на процеса. Най-напред се изтегля заявлението в PDF формат, което следва да се попълни и запази на диска на компютъра. В профила си в ССЕВ заявителят ще получи съобщение за дължимото плащане към избрана община. Тогава той може директно от профила си да активира опцията „Плати задължения“ и по избрания от него начин да извърши електронното разплащане.

Добър знак е фактът, че Новата 2021 година започва с попълнение на списъка на електронните услуги. Още повече, че продължаващата повече от десет месеца ограничения заради пандемията от COVID-19 доказа безспорната необходимост от тях.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Са
    Само
    1 0
    10:00, 21 яну 2021
    само глоби им са в главата на тези управляващи. Но кражбите се правят тихомълком. Имам идея, да се отвори нова електронна услуга от кмета и в тази сметка да се връща заграбеното от крадците. Ето тогава ще се разбере, че кмета мисли за съгражданите си !
Последни новини