Отново опасно студено с температури под нулата дори през деня

За 18 януари 2021 г. НИМХ обявява предупреждение от първа степен (жълт код) за студено време за 14 области в западната половина от страната и за 5 области в Североизточна България. За област Смолян е обявен жълт код за ниски температури. Ранното утро започва с температура от минус 13 градуса, които се усещат обаче като минус 16. През деня ще бъде слънчево, но мразовито. Максималната температура ще достигне едва минус 2 градуса.

До сутринта над почти цялата страна ще се изясни. В повечето райони ще е почти тихо, в североизточните и по Черноморието - със слаб до умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 11° и минус 6°. През деня ще бъде слънчево с повече облаци над североизточните райони. Ще духа слаб, в Северна България - до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 3° и 2°.

Над планините облачността ще намалява до предимно слънчево. В сутрешните часове на места по високите части на планините от Западна България все още ще прехвърча сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра - около минус 14°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини