Млади хора от Смолян се включиха в проект "Бъди еко новатор"

    Клуб на жените "Родопчанка"-Смолян приключи проект с името "Еко идея "Бъди еко новатор", финансиран от бюджета на община Cмoлян`2020. Осъществяването бе в партньорство със смолянската младежката организация „Млади изследователи за младежко развитие“.
    С реализацията на дейностите се повиши информираността на младежи от града и региона относно екологичните предизвикателства - намаляване на прекомерното използване на пластмасови изделия за еднократна употреба в ежедневието, като се насочиха потребителите към алтернативи на пластмасата за еднократна употреба и замяната им със съдове за многократна употреба.
    Проведе се обучение на целевата група за това що е то процес на компостиране и как може да се реализира в градска среда. Чрез усвояване на процеса компостиране се гарантира получаване на краен продукт с високо качество и удовлетвореност у младежите, че са допринесли за опазване на околната среда. Закупени бяха компостери и съдове за разделно събиране на отпадъци; организираха се творчески ателиета за младежи;
    демонстрираха се разработените модели за творческа работа с отпадъци; приложи се на практика наученото; изработиха се и се разпространиха информационни и рекламни материали, промотиращи дейностите.
    Общата стойност на проекта бе 490 лева, a продължителността - 2 месеца.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини