Опасно студено на 17 януари, температурите и през деня остават под нулата

За 17 януари 2021 г. НИМХ издава предупреждение от първа степен (жълт код) за студено време за цялата страна. В Смолянска област са регистрирани ниски минимални температури, а дневните ще са с отрицателни стойности. В ранните сутрешни часове температурата е винус 13 градуса, но се усеща като минус 20. През деня облачността ще е променлива, без валежи. Максималната температура ще достигне минус 6 градуса.

Днес над страната ще има променлива, по-често значителна облачност. Все още на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Студено, в повечето райони максималните температури ще са отрицателни - между минус 5° и 0°.

Над планините облачността ще е по-често значителна. На отделни места, главно в Западна Стара планина и Родопите, все още ще превалява слаб сняг. Ще духа предимно умерен вятър от северозапад, с който застудяването ще продължи. Студено време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 11°, на 2000 метра - около минус 16°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини