Ски зоната в Пампорово възобновява работа

Ски зона Пампорово възобновява работа с отлични условия за ски и повече отворени писти, съобщиха от "Пампорово" АД. От 16 януари курортът ще бъде отново достъпен за зимни спортове, като промоционалните цени на лифт картите остават в сила до 22 януари включително.

Пистите са заснежени и обработени, след като през последните 5 денонощия оръдията за изкуствен сняг работят при пълен капацитет. До временното затваряне на ски зоната в началото на тази седмица се стигна след продължителните дъждове в планинския регион.

Ще бъдат отворени основна част от пистите, като очакваният са да бъдат подготвени около 70 процента от трасетата в ски зоната. През последните дни към заснежаването от оръдията се прибавят и периодични валежи от сняг в курорта. От "Пампорово" АД прогнозират, че в следващите дни ще бъдат пуснати още писти и ски зоната ще работи почти изцяло.

Цената на дневната лифт карта остава 52 лв. за възрастен и 31 лв. за дете до 22 януари включително, като от Пампорово АД препоръчват всички посетители да закупуват картите си директно през новия онлайн магазин, за да избегнат напълно чакането на опашки.

До 22 януари е промоционалният период и за 5-звездните хотели "Перелик" и "Орловец", за които е предвидена 20 процентна отстъпка за настаняването и услугите. Хотелските резервации също са достъпни през онлайн магазина.

Туристическият център в Пампорово осигурява алтернативна програма за туристите, които не практикуват ски и сноуборд. В програмата са включени зимни преходи със снегоходки, моторни шейни, конна езда и др.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини