Чая излeзe от коритото си и заля пътя за Крумово

Река Чая е излязла от коритото си и е заляла пътя за Крумово под ЖП надлеза Ягодово-Катуница, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Движението е спряно. Предприемат се мерки като на мястото са екипи от РД "Пожарна безопасност и защита на населението" и полицията.

Нивото на река Марица е повишено, но е далеч под критичната точка. За момента единствено в две населени места - с. Крушево - община Първомай и с. Болярино - община Раковски, отводнителните канали са достигнали своя максимум и се следи ежечасно нивото им.

Обстановката с големите язовири на територията на областта е под контрол. Пикът на максималния приток вода към язовирите от каскада Доспат-Въча е достигнат по обед и се очаква в следващите часове намаляване на постъпващата в язовир Цанков камък вода. В язовир Въча към момента има още 15,6 мил. куб. м свободен обем, който е достатъчен да поеме постъпващата вода занапред.

Малките язовири, стопанисвани от общините в областта, имат достатъчно свободен обем, като само тези в община Карлово са 65 процента запълнени. Язовирите на Напоителни системи Пясъчник, Домлян, Брягово, Леново, 40-те извора, Сушица имат големи свободни обеми и няма риск от преливане.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини