Хора на Тръмп щурмуват Капитолия, във Вашингтон е въведен полицейски час

Изображение 1 от 5

    Сцени на хаос, каквито американската столица не е виждала вероятно от протестите на войната във Виетнам, шокираха страната и света, след като привърженици на Доналд Тръмп щурмуваха сградата на парламента, окуражавани от президента.

    Това става в момента, когато двете камари на Конгреса трябва да сертифицират избирането на Джо Байдън за нов президент - последната формалност преди встъпването му в длъжност след две седмици.

    Кметът на Вашингтон обяви полицейски час от 18 часа, полицията иска допълнителна подкрепа, а в готовност да се намесят са стотици военни от Националната гвардия.

    Хиляди са се събрали по стълбите на Капитолия и вътре в сградата, като пред вратите на Камарата на представителите е употребен сълзотворен газ. На конгресмените е наредено да се прикрият, раздават им противогази и започна евакуация.

    Световните агенции разпространяват снимки на това как няколко души от охраната на конгресмените са насочили пистолетите си срещу барикаридана врата към пленарната зала на Камарата на представителите, през кото се опитват да проникнат протестиращи.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини