Биткоин с нов исторически рекорд

Биткоин поскъпна с повече от 8% в сряда, като цената на най-популярната криптовалута за първи път нарасна до 29 хил. долара, продължавайки да актуализира историческия си рекорд.

Според портала CoinMarketCap към полунощ биткоинът е поскъпнал със 7,75% - до $ 28,97, а на най-голямата криптовалутна борса по отношение на обема на търговията, Binance, цената на криптовалутата достигна 29 хиляди долара.

Биткоин съставлява приблизително 70,5% от целия глобален пазар на криптовалути.
На 17 декември експертите прогнозираха ръста на курса на биткоин до 31 хиляди долара през 2021 година. Според експерти котировките на криптовалутите ще продължат да растат поне до края на първото тримесечие на 2021 година.

Някои експерти прогнозират покачване на цената на този актив със забавяне или дори краткосрочни рецесии през първата половина на годината, заедно с други криптовалути.

Експертите смятат, че курсът на криптовалутите ще се променя под влиянието на колебанията в световната икономика. Сред факторите, които могат да окажат влияние върху котировките, икономистите посочват инвестициите на големите компании, ефективността на ваксините срещу COVID-19 и икономическите последици от пандемията, както и активността на фондовите борси.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини