На прага на новата година излекуваха 19 от коронавирус, 82 -годишен от Неделино загуби битката

Деветнадесет пациенти са излекувани от КОВИД-19 за вчерашния ден в нашата област, дехоспитализирани са осем.

Осемнадесет са новоустановените положителни на инфекцията лица – девет жени и толкова мъже, на възраст от 41 до 85 г. Те са от общините: Смолян – 8; Девин – 3; Мадан – 2; по 1 в – Неделино, Баните, Борино, Златоград и Чепеларе. Сред тях е медицинска сестра от КОВИД-отделението в МБАЛ – Девин, която е настанена за лечение в същата болница. Хоспитализирани са общо 11 души – 5 в областната болница, трима в МБАЛ – Девин, двама в МБАЛ – Мадан и един в лечебно заведение в Пловдив. Седем са в 14-дневна домашна изолация, под наблюдение на личния си лекар. Епидемиологичното проучване продължава.

Мъж на 82 г. от община Неделино, с придружаващо сърдечно заболяване е починал в МБАЛ – Смолян. Изказваме съболезнования на неговите близки.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истината
    1 -1
    11:01, 31 дек 2020
    Нали бил ''нов'' коронавирус, уж непознат досега, нямало лекарство. Няма лекарство, но иначе ги лекуват де... не е ли по-правилно да пише, че са оздравели, а не излекувани, щом няма лекарство? Фарма мафията пак ще направи печалби от продажбата на токсичния бълвоч, наречен ваксина. Плюс бонус - наночип.
Последни новини