Хотелът, който се строи наново всяка година

Тази година може да не беше като другите, но традициите са си традиции. Затова и тази зима една от най-интересните туристически атракции в Швеция отново ще е прословутият Icehotel.

Това е 31-ата зима, в която постройката от лед се появява край поречието на река Торн, за да посреща гости от декември до април. Всеки сезон интериорът е различен от предишните, а когато времето се затопли, разтопеният лед отива в коритото на реката. 

След няколко месеца усилен труд за изграждането му, Icehotel вече посреща първите си гости в своите 12 единствени по рода си стаи от лед. А съвсем скоро ще бъдат отворени и още шест.

Различното тази година е, че се открива и постоянна част от хотелския комплекс - Icehotel 365. Тя се състои от шест стаи и голяма зала, предвидена най-вече за сватбени церемонии през всеки сезон. Отново е решена в стил "ледено кралство", но няма да се разтопи и да изчезне напролет.

Напълно в синхрон с настоящата ситуация в световен план, хотелът от лед ни предлага възможност и за виртуална 360-градусова разходка в Instagram, ако по разбираеми причини няма да имаме възможност да го посетим, преди да е изчезнал.

Всички стаи са дело на 24 шведски артисти и са тематични. Например Toybox, която е пълна с различни играчки, направени изцяло от лед.

Още по-интересна пък е тази, която носи името Sauna. Създателите й се шегуват, че това е най-студената сауна на света.

Във всяка стая посетителите могат да намерят специален QR код, който при сканирането си дава достъп до аудио разказ за идеята и създаването на помещението.

Креативният директор на Icehotel признава, че пандемията ги е накарала да мислят малко по-различно. Въпреки това всички са повече от доволни от крайния резултат, който, според тях, е така необходимото бягство от реалността в края на тази година, предава Daily Mail.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини