Ген. Мутафчийски призова лекарите да се запознаят с ваксините и да се ваксинират

Председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски призова своите колеги лекари да се запознаят с ваксините и да се ваксинират. Мутафчийски се обърна с този призив и към гражданите.

От лекарите се очаква те да бъдат последна инстанция и те да кажат на хората, че ваксините са надеждни и чрез тях може да се преодолее кризата, посочи Мутафчийски.

Той се надява лекарите да бъдат достойни за очакванията на своите пациенти.

Генерал Мутафчийски е удовлетворен от решението за удължаването на мерките до 31 януари. "Ние винаги сме споделяли философията, че трябва да има по-малко заболели и загинали, за да могат да достигнат по-голям брой живи и здрави българи до ваксината.

Ваксините са на пазара и се задават към България и за това трябва да се запазим здрави и повече хора да бъдат ваксинирани, за да се спре тази агония, настоя Мутафчийски.

Държавният главен здравен инспектор Ангел Кунчев очаква на 23 декември ЕК да разпространи ваксината и до края на годината да има първи имунизации в страната.

Министерство на здравеопазването няма да се превръща в дистрибутор на ваксините и да препоръчва една или друга от тях, заяви министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на щаба в четвъртък. "Нашата роля е да информираме, колкото е възможно по-пълно гражданите, за да могат те да вземат своето решение", подчерта той.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ис
    Истината
    7 -1
    13:21, 17 дек 2020
    Мръсник! 200 млрд. долара ще лапне Гейтс от тия отровни ваксини с наночипове! А коремният доФтор е бяла мафия и празноглав.
    • По
      Подкрепям изцяло
      6 -1
      14:22, 17 дек 2020
      Да си сложи 2 ваксини ей тоя,дето ни мисли за балами.Ще му платя и моята.Кого будалкате?
      Като искате,слагайте и в ...
  • 2
    Ле
    Левскар
    7 -1
    14:23, 17 дек 2020
    70%от ваксинираните вече са при Гунди. Разбира се, това бтв, нова, бнт няма да ви го кажат.
  • 3
    Уч
    Учителка
    8 -1
    14:25, 17 дек 2020
    Ваксината не е лекарство и не дава гаранции, че няма да се разболеете. Странно, голям зор да ваксинират хората. С какво ли?????
  • 4
    Ди
    Димитров
    4 -1
    14:28, 17 дек 2020
    По последни изследвания, може да проверите в Интернет, има и статии в бг медии - още от септември 2019 има коvid в Италия. Според мен още миналата зима са го изкарали 15-20%, през годината още толкова, а сега го карат и останалите, които не са го минали. Те го знаят и затова бързат с ваксините. На тези им личи, че са се продали.
  • 5
    Св
    СВИНЬО ПЛЕШИВА,
    3 0
    18:48, 17 дек 2020
    На какво основание искаш лекарите да си заложат главите и да гарантират за ваксините, след като ти бе, плешиво го ведо с го ведо, още не си си я инжектирало, ама пред мисирките !
  • 6
    Да
    Да
    1 0
    03:44, 18 дек 2020
    Само да попитам тоя плазмодий ще се ваксинира ли
Последни новини