Доц. Добрин Василев: Разумно и компромисно е предложението за удължаване на мерките

„Разумно и компромисно е предложението мерките да се запазят до края на януари. Не е добра идея малките ученици да се върнат в нормалния режим без никакви мерки, трябва затягане на мерките и начинът на контакт между отделните паралелки да бъде сведен до минимум. Идеята за отваряне на ресторантите към хотелите е отдавна, проблемът е, че по стар български обичай се съмнявам, че оставащите изисквания бъдат спазвани“. Това каза пред БНР доц. Добрин Василев, началник на клиниката по кардиология в Александровска болница. 

По думите му инициативата на контролните органи е задължителна и трябва да бъде прилагана безусловно: 

„Хората трябва да проумеят, че старата приказка - кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи, важи с пълна сила за тази епидемия. Болниците са препълнени, това не са нормално функциониращи здравни заведения. Това не може да продължава прекалено дълго, защото хората ще прегорят и ще абдикират от задълженията си. Все още стискаме зъби, оказва се, че сме доста издръжливи. И както казват колегите - защо аз да си рискувам живота заради кефа на някой друг“. 

В предаването „Нещо повече“ д-р Василев допълни: 

„Винаги и многократно се е случвало експертните становища да бъдат пренебрегвани от политическото ръководство на държавата. Една огромна смъртност преди избори не върши услуга на никого“.  

Според доц. Добрин Василев това, че 1/3 от населението би искала да се ваксинира, не е лошо, защото: 

„Когато дойде ваксината и тези 30% се ваксинират и се види, че те не умират, не им порастват рога и копита, това ще е добър стимул за останалите и процентът на ваксинационното покритие ще се повиши“. 

Източник: БНР

Коментари в сайта

Последни новини