Анонимни сигнали за заразени с COVID 19 постъпват в РЗИ-Кърджали, здравните власти настояват те да имат официален източник

Анонимни сигнали за заразени с COVID 19 постъпват в Районната здравна инспекция в Кърджали. Източниците им настояват за бързо разследване и санкции. Обикновено в тях се твърди, че не се спазва задължителната карантина. Напоследък обаче с въвеждането на антигенните тестове, все повече обаждания до РЗИ са свързани с положителни проби от тях.

Вчера в РЗИ постъпи анонимен сигнал срещу Р.Д. от елитно кърджалийско училище. Според източника на сигнала тя твърдяла, че си е направила антигенен тест, който се оказал положителен. С положителни тестове били дъщеря й и брат й. Въпреки това Р.Д.се движело свободно из града. Дори посещавала офиси на куриерски служби.

  За Кърджали бг вести директорът на РЗИ-Кърджали д-р Виктор Кирчев бе категоричен, че здравните власти не приемат анонимни сигнали. Гражданите,които искат да уведомят Районната здравна инспекция няма от какво да се крият, ако са убедени в правотата си.Анонимността им ще бъде гарантирана. Приемаме  и разследваме сигнали за нарушена карантина, само,ако лицето срещу което са подадени е с положителен PCR-тест.  На този етап само резултатът от тези тестове е меродавен. Получаваме по канален път и информация за антигенни тестове. Не вярвам медик да скрие резултат от такъв тест,подчерта д-р Кирчев. Той  отбеляза, че бързи тестове за сега не се продават за широка употреба, така ,че е изключено някой да има възможност да си ги прави без надзора на здравните власти.

  Директорът на РЗИ бе категоричен, че ако започват да се разследват анонимни сигнали ще се създаде паника в Кърджалийско.

Георги Кулов 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини