Австрия власти започна масово тестване на населението за коронавирус

Австрийските власти започнаха масово тестване на населението за новия коронавирус въпреки опасенията на експертите, които съветват правителството, предаде ДПА.

Дълги опашки се извиха пред центровете за скрининг при началото на тестването в столицата Виена и западните провинции Тирол и Форарлберг, съобщиха телевизии ORF и О24. В други провинции програмата ще започне в близките дни.

Замисълът е, че ако няколко милиона от 8,9-те милиона жители на Австрия доброволно си набравят тестове, властите ще могат да открият и карантинират много пациенти с КОВИД-19, които не проявяват симптоми.

Експерти обаче смятат, че получаването на отрицателен резултат може да заблуди хората, че те могат нормално да празнуват с близките си Коледа. Освен това се обръща внимание на факта, че бързите тестове, които се използват, не са много точни. Специалистите смятат, че вместо да се прави масово тестване, би трябвало да се правят тестове на високорисковите групи и да се положат повече усилия за проследяване на онези, които са контактували със заразени.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ян
    Яни
    1 -1
    14:12, 5 дек 2020
    Тестване има, за едните бройки, а лечение няма, само масова психоза на народа, на офцете дет вярват че всичко дето лети се яде.
Последни новини