Съдят мъж за контрабанда на 17 кг хероин

Тръгна делото за контрабанда на близо 17 кг хероин, съобщиха от Темида. Подсъдим е 38-годишен иранец със статут на постоянно пребиваващ в Германия.

Днес в Окръжен съд – Хасково е разгледано разпоредително заседание по случая.

Наркотикът на обща стойност 1 524 330 лева беше спипан на 26.07.2019 г. в лек автомобил Хюндай, влязъл от Турция в България през граничния пункт „Капитан Андреево“. Тогава беше задържан 45-годишен британец, роден в Ирак. Три дни по-късно е арестуван и подсъдимият иранец със статут на постоянно пребиваващ в Германия. Чужденецът е задържан в Хасково, в района на хотел „Родопи“. Той е привлечен към наказателна отговорност за престъплението и е сочен за подбудител и получател на пратката.

След даване ход на делото, подсъдимият не се призна за виновен и така съдът го отложи за разглеждане по общия ред. За следващите съдебни заседания ще бъдат призовани за разпит свидетели и вещи лица. Прие се, че не са налице основания за прекратяване или спиране на производството, поради което насрочи делото за разглеждане в открито съдебно заседание на 05.02.2021 г. от 10.00 ч.

Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив. За престъплението законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини