Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ стартират кампания за борба с COVID-19 на стойност 1 милион долара

Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“ с гордост обявяват нова кампания в борбата с разпространението на COVID-19 - „Възстановяваме се заедно”. В следващите няколко месеца Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ ще осигурят допълнителни 1 милион долара (1,66 милиона лева) под формата на медицински консумативи и услуги в борбата с COVID-19 в страната.

Тази кампания ще осигури материали в подкрепа на болници, медицински центрове и здравни работници. Ще работим заедно с българското правителство и с неправителствени организации, за да подпомогнем сферите, които имат нужда, в цялата страна. Кампанията ще съдейства на нашите български партньори по-добре да проследят разпространението на COVID-19 и ще защити общностите в страната.

Първото голямо дарение в кампанията “Възстановяваме се заедно” беше направено миналата седмица. Посолството на САЩ предостави 7000 PCR теста на българския Национален център по заразни и паразитни болести. Кампанията включва също и финансиране за държавни болници и медицински центрове в цялата страна на стойност 735 000 щатски долара (1,22 милиона лева), осигурени от Европейското командване към Министерството на отбраната на САЩ. Освен това Фондация „Америка за България“ ще предостави така необходимата подкрепа за българските медицински работници.

За повече информация за кампанията моля, посетете www.HealingtogetherBG.org.

Тази година правителството на САЩ вече предостави 783 000 щатски долара (1,3 милиона лева) в борбата с COVID-19 в България. Тази сума включва средства от Американската агенция за международно развитие, която осигури продължаващата и до този момент социално-икономическа помощ за местни общности и подпомогна организации от гражданския и медийния сектор в партньорство с Българския червен кръст и Черноморския тръст.

Освен това Посолството на САЩ в България и Фондация „Америка за България“ си сътрудничиха с Американската търговска камара в България и Българския дарителски форум в кампанията „Обединени срещу COVID-19“ по-рано тази година. Тази кампания предостави 1 милион лева на местни организации, работещи в борбата с COVID-19 в различни градове в цялата страна.

Посолството на САЩ и Фондация „Америка за България“ са решени да поставят хората на първо място и да помогнат на България в борбата с COVID-19. Заедно ще победим тази пандемия. Заедно ще се възстановим и ще продължим напред.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини