Роботи опаковат храна за Деня на благодарността

Симпатичният робот R2-D2 от "Междузвездни войни" не може да достави вечерята за Деня на благодарността до вашата врата, но за сметка на това негови "роднини" се грижат да я опаковат, отменяйки в начинанието възрастни доброволци, предаде Ройтерс.

Имунизирани срещу коронавируса, индустриални роботизирани ръце събират дарена празнична храна в предградие на Бостън. Това позволява на възрастните доброволци да си стоят у дома по време на пандемията, удвоила гладните домакинства.

В Бедфорд, Масачузетс, бръмчащи роботизирани ръце, осеяни с вендузи, хващат, сортират и опаковат важни продукти за Деня на благодарността като картофи и плънка. Опакованата от роботите храна ще бъде изпратена от хора до две организации с нестопанска цел, които да я раздадат на нуждаещи се.

"Picking with Purpose" е партньорство между фирмата за изкуствен интелект "Бъркшър Грей" и организациите Грейтър Бостън Фууд Банк и Сити Харвест в Ню Йорк, които изхранват част от около 54 милиона души в САЩ, изпитващи затруднения в набавянето на храна по време на коронавирусната пандемия.

"Много хора, които помагат в хранителните банки, обикновено са пенсионери или доброволци от тази възрастова група. Възрастните хора са особено уязвими за предавания по въздушен път коронавирус, отнел живота на 250 000 души в САЩ", казва Стив Джонсън от Бъркшър Грей.

Компанията е дарила тонове храна за проекта за Деня на благодарността, който тази година се отбелязва в САЩ на 26 ноември. Около 3000 кутии с по четири ястия ще бъдат изпратени на Сити Харвест в Ню Йорк, а други 1000 ще бъдат предоставени на хранителната банка в Бостън. Благодарение на тях 16 000 души ще имат храна за празника.
От хранителната банка в Бостън отбелязват, че пандемията е удвоила броя на хората, нуждаещи се от подобен вид помощ.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини