Огнено кълбо над Америка (видео)

Специалисти на Американското общество за метеорите (American Meteor Society) проверяват над 280 съобщения от жители на няколко американски щати за "огнено кълбо" в небето.

NBC съобщи, че жител на град Лейкууд в щата Ню Джърси в североизточната част на САЩ е успял да заснеме на видео вероятно метеор, летящ през небето.

Съобщенията започнали да пристигат в Американското общество за метеорите в неделя вечер. "Огненото кълбо" е било наблюдавано предимно от жители на щатите Кънектикът и Ню Йорк, но също така са получени съобщения от Масачузетс, Делауеър, Мериленд, Ню Хемпшир, Ню Джърси, Род Айлънд, Върмонт и Западна Вирджиния. Освен това жителите на канадската провинция Квебек съобщават за феномена, наблюдаван в небето.

"Докато разследването продължава, предварителна траектория, базирана на всички получени до момента доклади, показва, че огненото кълбо се е движело в посока изток-запад и е изчезнало от видимост някъде над Паукипси, щат Ню Йорк", се казва в съобщението на организацията.

Американското общество на метеорите е научна организация с нестопанска цел, основана през 1911 г. с подкрепата на професионалисти и любители на метеорната астрономия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини