Изборите в САЩ са фалшифицирани, а Байдън е корумпиран, обяви крайнодесен министър в Естония

Лидерите на крайнодясна партия, част от правителството в Естония, нарекоха изборите в САЩ "фалшифицирани", а обявения за победител Джо Байдън - "корумпиран", съобщи Ройтерс.

"По мое мнение няма никакво съмнение, че тези избори са фалшифицирани", заяви Мартин Хелме, финансов министър и лидер на Консервативната народна партия на Естония. Думите му бяха цитирани от местния новинарски портал "Делфи".

"Джо Байдън и (сина му) Хънтър Байдън са корумпирани типове", добави баща му Март Хелме, който е министър на вътрешните работи.

Това породи политическа криза, тъй като другите коалиционни партньори разкритикуваха тези коментари.
"Тъжна и засрамена съм", каза президентката Керсти Калюлайд. Според нея думите на двамата политици са нанесли щети на отношенията между Естония и САЩ.

Граничещата с Русия Естония, член на НАТО и ЕС, разчита на подкрепа от страна на САЩ за сигурността си.

Премиерът Юри Ратас, който също заклейми думите на коалиционните си партньори, разчита на подкрепата на Консервативната народна партия на Естония, която има 19 депутати в 101-местния парламент и петима министри от общо 15.

През декември 2019 г. Естония поднесе извинения на Финландия, след като Март Хелмес се подигра на новата премиерка Сана Марин - най-младата ръководителка на правителство в света - че прилича на "продавачка" и подложи на съмнение способността й да управлява.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То пък щот на Русия и трябва Естония. Я погледнете на картата Русия. Вижте я добре. Необятна страна. Слабонаселена територия. За какво му е на Руснака точно -Естония. Тия са едни вредни типове които нагнетяват напражение за война
Последни новини