Германия въведе задължителна предварителна регистрация за пристигащите от България

Като част от превенцията срещу коронавирусната инфекция, от 8 ноември Германия въвежда изискване за задължителна регистрация към влизащите на територията й граждани, които са пребивавали в последните 10 дни преди пътуването в рисков регион, за какъвто от 1 ноември е обявена цялата територия на България.

Регистрацията ще се извършва на следния адрес www.einreiseanmeldung.de, а пътниците ще трябва да носят копие при влизане в страната. Сайтът за регистрация ще бъде активен от 8 ноември 2020 г.

Пристигащите от рискови региони в Германия подлежат на 10-дневна карантина, като са длъжни да уведомят местните здравни служби за пристигането си и влизането в карантина. Възможно е съкращаване на периода на карантината, но най-рано след петия ден, ако бъде направен тест и резултат е отрицателен.

От българското посолството в Берлин уточняват, че въвеждането на новата разпоредба е в компетенциите на всяка отделна федерална провинция и поради това са възможни различия. От посолството съветват българските граждани, планиращи пътуване в Германия, да  следят актуалните указания за възможностите за пътуване и безопасност на адрес: https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини