Българският тенисист Александър Лазаров оттеглен от Sofia Open 2020 заради положителен PCR тест

Българският национал за купа "Дейвис" Александър Лазаров няма да може да играе на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София, който стартира утре с квалификациите. Лазаров получи "уайлд кард" за основната схема, но трябваше да се откаже заради положителна проба за Ковид-19. От надпреварата се отказа и 30-ият в света Краинович.

"Понякога наистина не мога да разбера защо се случват някои неща. Някак не ми звучи честно, защото не мисля, че някои неща идват заслужено, но такъв е животът. Преди няколко часа разбрах, че съм дал положителна проба за COVID-19 и макар да се чувствам в отлично състояние и да нямам абсолютно никаква симптоматика, заради протоколите на АТП и законите на Република България се налага да се оттегля от участие на тазгодишното издание на "София Оупън". Това е нещо, което ще ми отнеме дълго време да преглътна, защото съм се борил изключително много, за да стигна до него. Турнирът на АТП в България винаги е бил мечта и цел за мен. Миналата година изживях едни от най-хубавите моменти в своята кариера именно на "София Оупън" и чаках с нетърпение отново да играя, но за съжаление тази година няма да имам този шанс. Искам да се извиня от сърце на всички фенове и на семейството си", написа Лазаров в "Инстаграм". 

Чешкият вундеркинд Йонас Форейтек - носител на две титли от "Големият шлем" от 2019 г. при юношите - на сингъл на "Уимбълдън" и на двойки на US Open, ще замени Александър Лазаров в основната схема на Sofia Open 2020.

"Въпреки отличното си здраве, липса на каквато и да било клинична симптоматика и понастоящем състояние на абсолютна жизненост и енергичност, се налага Александър Лазаров да бъде оттеглен от участие от Sofia Open 2020 поради наличие на положителен PCR тест - в съответствие с протоколите на АТП и законовата уредба на Република България", заяви доктор Георги Максимов, Tournament Infection Control Officer на турнира.

"СофияМед", официален медицински партньор на Sofia Open 2020, подложи на тест всички играчи, треньори и целия организационен екип на турнира и гарантира сигурността и здравето на всички участници в надпреварата в София. Строгият медицински контрол ще продължи да бъде прилаган в името на здравето и безопасността на всички.

Още един българин - Александър Донски, получава "уайлд кард" за квалификациите на Sofia Open 2020. В тях ще участва и Габриел Донев.

Схемата на квалификациите включва имена като бившият номер 8 в света Жил Симон и бившият номер 12 Виктор Троицки влизат в квалификациите.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини