Парламентът събра кворум от втори опит

Парламентът събра кворум от втори опит. Първоначално в зала не се регистрираха народните представители от БСП и ДПС.

След като депутатите събраха необходимия брой гласове за кворум, като допълнителна точка беше входирано разглеждането на бюджета за 2021 година.

Парламентът събра кворум от втори опит. Първоначално в зала не се регистрираха народните представители от БСП и ДПС. След като депутатите събраха необходимия брой гласове за кворум, като допълнителна точка беше входирано разглеждането на бюджета за 2021 година.

Депутатите гласуваха и предложението на Караянчева парламентарният контрол да отпадне. 

Днес народните представители имат първо гласуване на промените в закона за ДДС.

На второ гласуване също днес трябва да минат измененията на Гражданския процесуален кодекс и на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Първо гласуване предстои на законопроектите за бюджета на Националната здравноосигурителна каса, за бюджета на държавното обществено осигуряване и за държавния бюджет на Република България за 2021 г.

Филип Попов от левицата заяви, че не са изминали 24 часа от разглеждането на законопроектите на трите проектобюджета в комисия. По думите му това е в нарушение на правилника за работа на Народното събрание и затова настоя тези точки да бъдат оттеглени. Председателят на парламента Цвета Караянчева отговори, че залата е приела този дневен ред и ще се работи по него.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    1 0
    15:29, 6 ное 2020
    ПКП по няколко пъти на ден ни доказва,че наистина заслужава името си,дадено от кръщелника Б.Б.

Още новини

Последни новини