Ватикана се готви за коледни служби онлайн заради пандемията

Службите на папа Франциск за Рождество Христово тази година ще се излъчват онлайн и ще бъдат при закрити врата заради пандемията от новия коронавирус, съобщи ДПА, като се позова на представител на германското посолство във Ватикана.

Дипломатическите мисии при Светия престол са били уведомени, че литургиите ще се служат "при закрити врата, без присъствието на членове на дипломатическия корпус" и ще бъдат стриймвани, съобщи Католическата информационна агенция.

Монсеньор Оливер Лал, представител на посолството на ФРГ, каза пред ДПА, че от Ватикана са изпратили такова съобщение във връзка с коледните празници.

От пресслужбата на Ватикана не отговориха на искането за коментар. На 24 декември папата обикновено води службата в базиликата "Свети Петър" в присъствието на гости, сред които са и представители на дипломатическия корпус.

На сайта на Ватикана не е посочена служба в програмата на папата за месец декември, потвърдено е традиционното обръщение "Урби ет орби" ("Към града и към света") на 25 декември. Папата обикновено отправя посланието си от балкона на базиликата "Свети Петър".

Ватикана отмени публичния достъп до религиозните служби за Великден през април заради пандемията.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Вя
    Вярващ
    1 0
    11:30, 28 окт 2020
    И Ватикана служи на Световната финансова олигархия, тоест на злото.
Последни новини