Ужас! Мечка застрашава живота на дете. Кметицата на Давидково изригна срещу безхаберието на институциите

Изображение 1 от 2
    Истински ужас преживява едно младо семейство с малко дете в с.Давидково. От девет дни мечка влиза директно в двора пред дома им, където си играе дъщеричката им. Влиза дори посред бял ден. Убила каквото намери. От патици до кучето. Семейството на кмета на Давидково Севда Чолакова втора седмица не може да излезе спокойно извън вратата на къщата си. Снощи хищникът е оставил следи направо пред входната врада на дома им. От дни  семейството се жалва на всички възможни институции. Но освен писане на протоколи друга помощ не получават. ЮЦДП прехвърляли топката на РИОСВ-Смолян, а те обратно. Получавали и абсурдни съвети от рода на "Шъткайте й, за да избяга". В неделя вечер дивото животно влязло към 17 часа, по светло. В този момент внучката на Севда си играела на двора. Ужасът не можел да се опише с думи. Успели да я прогонят с пиратки и крясъци.
    Според законовите уредби още след първия сигнал е трябвало директорът на ДГС-Славейно Кръстю Узунов да подаде искане за прогонване на мечката, защото застрашава живота и безопасността на хората. Директорът обаче го направи едва след намеса на медиите, едва след репортерски сигнали до шефа ЮЦДП Ботьо Арабаджиев. Задължение на чиновниците е да прогонят мечката със стрелба във въздуха и други методи, които не веднъж са правени в региона. Арабаджиев обясни, че още днес/ 27.10/  пътува до София и ще иска спешно решаване на проблема. Докато чиновниците от МЗХ се "наумуват"  и издадат разрешение за прогонване, ужасеното семейство ще продължи да живее в страх за детето си. Тази сутрин, след поредената безсънна нощ и визита на мечката до самата врата на дома им, Сведа Чолакаво изригна в социалните мрежи и написа:
     
    Дългата ми сага с малкото тригодишно мече!
    Девети ден, вече пред вратата на терасата ми!
    Благодаря на всички институции, които ми причиниха този стрес! Благодаря за констатациите и бездействието! Благодаря на защитниците на животните, жалкото е че семейството ми не са животни, за да сме защитени! Не мога да я убия, нямам пушка, а и не искам! Не мога да я отровя, че ще страда горкото животно, не искам да умира в мъка! Нямам скъп електропастир, защото другият не я спира! Дайте ми съвет, защото държава НЯМААААА!
     
    Анелия Веселинова
    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Кр
      Краси
      1 0
      23:30, 8 ное 2020
      Отровете я! Не се осланяйте на държавата! Ако беше убила детето щяхте цял живот да се проклинате... Мечката няма работа в двора ви, ако някой иска да я пази да си я води в къщи...
    Последни новини