Отмениха карантината на Борисов и Севделина Арнаудова

Столичната регионална здравна инспекция обяви, че отменя карантината на министър-председателя Бойко Борисов и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ след два отрицателни PCR теста, направени в два последователни дни.

В петък наложиха карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков след положителен тест за COVID-19.

Под карантина бяха поставени тримата министри, контактували с Нанков - Петя Аврамова (регионално развитие), Десислава Танева (земеделие) и Кирил Ананиев (финанси). По-късно днес от карантина бе освободен и Ананиев, също заради отрицателни тестове. При останалите се чакаха резултати от тестовете, затова те остават под карантина, обясниха  от Столичната РЗИ.

Премиерът Борисов съобщи на 23 октомври, в 17:37 минути, че е с отрицателен тест от същия ден сутринта, направен му преди среща с американска делегация. В същата публикация той пише, че бил информиран, че Нанков е с положителен резултат пак на 23-и, в 16 ч. Оттогава досега явно е направен втори тест, резултатът от който е излязъл и отново е отрицателен. 

Източник: offnews

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Bu
    Bulgaristan
    5 0
    08:51, 25 окт 2020
    Обичайните циркове на Шайката.
  • 2
    Въ
    Възмутена
    2 0
    15:04, 25 окт 2020
    АКО СЕ КАЗВАШ **** ******* И ШЕХЕРЕЗАДА – КАРАНТИНА НЯМА!
    Втори ден били дали отрицателен тест за ковид и РЗИ им отменила карантината. На Шехерезадата, Севдалина Арнаудова, солташака на *******, и на **** *******.
    Ако си Мучо – ще си кесиш в карантина, докато ум ти зайде.
    Ако си Тиква, обаче, като Боко, която е превърнала държавата в кочина – наказателна бригада – кеф ти карантина, кеф ти – не.
Последни новини