Raspberry Pi пуска в продажба Compute Module 4

Представители на Raspberry Pi Foundation обявиха в своя блог, че Compute Module 4 вече е готов за продажба, като цената започва от 25 долара. Вариантът на Raspberry Pi 4 работи със същия 64-битов четириядрен процесор за приложения BCM2711.

Фондация Raspberry Pi е благотворителна организация, основана през 2009 г. в Кеймбридж. Целта ѝ е да насърчи компютърната грамотност сред хората с всякакви доходи. За тази цел фондацията си сътрудничи с други организации, за да създаде изключително евтини компютри - първият беше Raspberry Pi 1, припомня TechXplore. През последното десетилетие екипът на фондацията разработи следващи компютри, всеки с една платка и много малък. Към днешна дата линията се състои от Pi 1 до Pi 4 и заедно те надминават всички други компютърни марки в Обединеното кралство. Фондацията създаде и варианти на системата, нарени ​​Compute Modules, които по същество са съкратени версии, конфигурирани на една малка платка.

В съобщението екипът на фондацията Raspberry Pi отбелязва, че продава приблизително 7 милиона бройки всяка година, половината от които отиват за търговски обекти за използване в тънки клиенти, цифрови табели и автоматизация на процесите. Смята се, че по-голямата част от другата половина е закупена от лица, работещи по домашни проекти.

Raspberry Pi 4 излезе преди 16 месеца, Compute Module 4 е в продажба на 19 октомври. В блога е описан като най-мощният Compute Module до момента. Поради многото очаквани приложения, Compute Module 4 се предлага в 32 варианта, като цените варират в зависимост от характеристиките. В допълнение към четириядрения си процесор, Compute Module 4 се предлага с графична поддръжка, хардуерен декодер, HDMI портове, USB портове, PCI интерфейс, интерфейси на камерата, поне гигабайт памет, флаш памет, часовник и резервно копие на батерията, безжична опция, опция за Ethernet и множество други функции. Купувачите имат възможност за надграждане на паметта, добавяне на безжична връзка и интернет и няколко други функции. Добавянето можe да увеличи най-много цената до 90 долара, което е най-скъпата налична опция. Също така, за клиенти, използващи Compute Module 4 в среда, неподходяща за приемане на сигнал, се предлага външен антенен плъгин с опция за кабел.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини