Обществените мероприятия на закрито в област Добрич се прекратяват

Прекратяване на обществените мероприятия на закрито и задължително носене на маски на откритите кооперативни пазари, препоръчва Областният координационен щаб на Добрич.

Затягането на мерките срещу разпространението на COVID-19 е продиктувано от ръста на заболелите и кадровия дефицит в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщават от Щаба, който заседава днес.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова съобщи, че от началото на възникване на пандемията до 18 октомври регистрираните потвърдени положителни случаи в областта са 926, като хоспитализираните пациенти са 280. Черната статистика показва, че смъртността е 29,1 на 10 хиляди жители - починалите лица са 50.

Заразените с коронавирус медици са 81 - 19 лекари, 23 медицински сестри, 1 фелдшер, 19 санитари и 19 души от съпътстващия персонал. Двама са починали.

Областният координационен щаб взе решение да се засили контролът по спазване на противоепидемичните мерки в обществения транспорт, в публични закрити помещения, фирми и институции. Със заповеди на кметовете на общини ще се въведе и контролира спазването на еднопосочно движение на кооперативните пазари, както и задължително носене на маски от гражданите. Щабът препоръчва да се въведе ограничение на всички видове тържества до 30 души.

Прокуристът на МБАЛ Добрич д-р Георги Желязков заяви, че лечебното заведение има спешна нужда от медицински сестри.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини