Пловдивската прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу пиян шофьор, предложил златно кюлче за подкуп на полицаи

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт за бързо производство спрямо И.И., на 59 години, за това, че на 7 октомври 2020 г. в град Пловдив е направил опит да даде подкуп  на двама полицейски служители от Трето РУ - Пловдив на ОД на МВР - Пловдив, за да не му съставят акт по Закона за движение по пътищата, да не извършват действия, свързани с разкриване на престъпление и да не го задържат.

Подкупът бил златно кюлче "Свети Николай Чудотворец" с тегло половин грам, в предпазна капсула, ведно със сертификат за автентичност и подаръчна кутийка, на стойност 99,90 лева. 

И.И. е предаден на съд и за това, че на същата дата е управлявал лек автомобил, марка "Ауди", с концетрация на алкохол в кръвта 2.27, което е установено по надлежния ред.

На 7 октомври 2020 г. в град Пловдив двама полицейски служители с автопатрул извършвали обход в района на Трето РУ - Пловдив. 

Малко след 20:30 ч. на ул. "Васил Левски" те спрели за проверка лек автомобил, марка "Ауди", управляван от И.И.

Служителите на реда поискали документите на водача, който им ги предоставил. При слизането си от автомобила той имал некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне. 

Полицаите го попитали дали е употребил алкохол, като И.И. първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил една бутилка водка. 

За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата и да не бъде тестван с техническо средство "Алкотест Дрегер", обвиняемият първоначално предложил "много пари" на полицейските служители, за да го пуснат да си ходи. 

След като разбрал, че действията по проверката им продължават, И.И. отишъл до автомобила си и взел квадратна кутийка, съдържаща златно кюлче.

Той се върнал при полицаите и им казал: "Момчета, това злато ще ви до дам, ако трябва и пари ще ви дам, за да ме пуснете да си отивам".

Служителите на реда не взели предложения дар и уведомили незабавно дежурния разследващ полицай. 

Обвиняемият бил задържан, като му е бил съставен акт и при извършена химическа експертиза е установено, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол.

Бързото производство е внесено за разглеждане в Окръжен съд - Пловдив. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бр
    Браво!
    2 0
    15:05, 19 окт 2020
    Адмирации към двамата полицаи! Нека се пише за такива случаи за да знаят хората че има съвестни полицаи
Последни новини