Идеята за изграждане на междуобщински приют за безстопанствени кучета събра на среща кметове от региона

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев проведе среща с градоначалниците на общините Куклен, Садово, Първомай и Лъки по повод идеята за изграждане на междуобщински приют за безстопанствени кучета. 

"Започнати сме със ситуацията. Във всяка една от общините постъпват непрекъснато жалби от граждани, които сигнализират за бездомните животни. Съпричастни сме и ние също сме жители на този град и искаме проблемът да бъде разрешен", каза пред присъстващите кметът доктор Грудев.

Останалите кметове, присъстващи на срещата, се съгласиха да се предприемат действия към реализиране на идеята. Целта е обектът да бъде изграден и поддържан чрез средства от 5-те общини.

Асеновград не може да си позволи реализирането на този проект еднолично поради тежкото си финансово състояние и милионните задължения, които наследи и трябва да изплати в най-кратки срокове. Т.е. - всяка от тях да осигури финансиране на база дяловото си участие в Депото за твърди битови отпадъци.

Коронавирусът се оказа спънка, както за реализирането на множество национални планове и проекти, така и за немалко общински. 

В тази връзка от Зооветеринарен комплекс - Пловдив посочват, че заради разпространението на COVID-19 в последните месеци не е извършван улов на безстопанствени кучета. От общинската администрация водят преговори това да се случи в най-скоро време.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини