Уверен старт на Гришо в Париж

Григор Димитров започна силно участието си на "Ролан Гарос". Българинът победи с 6:3, 6:2, 6:2 представителя на домакините Грегоар Барер, заемащ 103-ото място в световната ранглиста.

Това беше десетият успех на Димитров в 19 мача в надпреварата в Париж.

Следващият му съперник ще е Андрей Мартин, намиращ се с едно място пред Барер в ранглистата. Словакът победи в три сета Жоао Соуса.

По-рано с бърз успех започна и носителят на 17 титли от Големия шлем Новак Джокович. Водачът в световната ранглиста стигна до 6:0, 6:2, 6:3 срещу Микаел Имер за малко повече от час и половина.

Димитров беше изправен пред предизвикателство още в началото на мача, като допусна ранен пробив и изоставаше с 0:2. Българинът даде бърз отговор и взе пет поредни гейма, като направи два последователни пробива на нула, а след това стигна до 6:3.

Във втория сет Димитров продължи да играе силно при сервиса на съперника си и след нови три пробива направи 6:2.

Два маратонски гейма се оказаха в основата на успеха на българина в третия гейм. В тях той положи много усилия и имаше общо 12 възможности за пробив, като постигна целта си и това му отвори вратите към победата. При 5:2 Димитров сервираше за приключване на мача, но изостана с 15:40, след което направи обрат и премина във втория кръг на турнира.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини