Скандал между управляващи и опозиция заради поисканата актуализация на парите за ремонт на пътища

Изображение 1 от 3

    Истински скандал между управляващи и опозиция се разрази в Общинския съвет по повод докладната на кмета Мелемов за актуализация на целевата субсидия за капиталови ремонти. Според внесената докладна от цялата сума на субсидията ще останат неусвоени 755 400 лв., които съгласно закона за ДБ следва да се
    възстановят на финансиращия орган в края на календарната година. За да се усвоят тези средства от Община Смолян и във връзка с необходимост от извършване на неотложни ремонти на улици и пътища на територията на гр.Смолян и кметствата в предвид предстоящия зимен сезон е наложителна актуализация на целевата субсидия по ЗДБРБ за 2020 година и на капиталовия списък по обекти.
    При дискусията се размениха остри реплики. "Докарайте го този с джипа да даде пари за смолянските села, като след бомбардировка е там", заяви общинският съветник от ДПС Салих Аршински. Димитър Кръстанов от БСП се обърна към кмета:"Г-н Мелемов имам усещането, че вие не ходите из града. Елате сега да ви разходя, да видите дупките.Не се научихте да намирате пари за Смолян, стоите си тука, вместо всеки ден да сте в София и да търсите пари. Не може дупки от март да търсите пари чак сега да ги кърпите.

    Стефан Сабрутев пък попита "къде отидоха 2 млн лева целеви средства, та искате още милион лева?"
    На това зам.-кметът Цекова отговори, че 1 милион лева вече са разплатени за ремонти. 200 хил. лева стрували само улиците в Момчиловци.
    Тонът между общинският съветник Сабрутев и зам.-кметът Цекова се изостри. Тя настояваше, че се пипа само целевата субсидия.
    "Ще изкарам хората от всички улици, като "Острица" дето търпят безкрайните ремонти, ще ги изкарам на протест", заяви Сабрутев.
    На сесията присъстваше и общественикът от Левочево Атанас Барбов, който поиска асфалтиране в Левочево.
    Кметът Мелемов контрира опозицията като попита да ли си спомнят в какво сътояние е заварил улиците ."Спомняте ли си как изглеждаше участъка до енергото, до АРЗ ами ул. Натали? Градоначалникът припомни, че  още по времето на Орешарски община Смолян е била ощетена, защото е изключена от Програмата за селските райони. "Ние за селата не получаваме нито стотинка европейски средства, със средства от бюджета, с данъците на жителите на Смолян, правим ремонт на пътища по селата", заяви кметът.
    В крайна сметка докладната беше приета с 19 гласа "за", 1 "против" и 6 "въздържали се".

    Анелия Веселинова
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини