Разделени тризнаци се срещнаха след 19 години - оказа се зловещ експеримент

Ако сте учили добросъвестно в училище, тогава вероятно си спомняте как в уроците по биология учителят ви е казал, че не е известно със сигурност доколко генетиката влияе на формирането на човека и доколко социалната среда. Порталът ЯндексЗен разказва една невероятна история от 80-те години на ХХ в.
През 1980 г. в Америка три 19-годишни момчета случайно откриват, че са осиновени близнаци. Никой обаче, дори техните осиновители, не знаели, че децата им имат родни братя.

Роби отива за пръв път в новия си колеж и изведнъж установява, че всички го поздравяват, казвайки, че се радват да го видят и се обръщат към него с името „Еди“. Така той разбра, че има брат близнак.

Удивителната история за събирането на близнаците Роби и Еди е публикувана във вестниците. И тогава друг човек разбра, че вижда собствени копия на страниците на вестниците. Стават! Трима братя, които се намират на 19 години.

Историята се превръща в сензация, известно време момчетата са в еуфория. Поканени са във всички телевизионни предавания, обича ги цял Ню Йорк. След известно време, обаче те започват да си задават въпроса как се е случило, че са били разделени в детството. И тогава разбират ужасяващите подробности.

Оказва се, че животът на Еди, Роби и Дейвид е бил част от експеримент. Те били умишлено дадени в семейства с различен социално-икономически статус и стилове на възпитание. Психолозите са изучавали не само тях, но и техните семейства. В същото време самите родители съдействали на изследователите, тъй като им било казано, че са избрани за проучване на приемни семейства.

Те открили, че не са единственият предмет на изследване - психолозите са изследвали повече от 10 двойки близнаци. И никой освен учените не е знаел и все още не знае истинските цели на този експеримент.

Случаите са класифицирани, резултатите не са публикувани, кой е финансирал всички тези дългосрочни проучвания е неизвестно.

Журналистите смятат, че близнаците са били разделени не само, за да разкрият връзката между влиянието на социалната среда и генетиката върху съдбата на човек. Те вярват, че изследователите са избрали близнаци, родени от майки с умствени увреждания. И целта на изследването е била именно психичното здраве на тяхното потомство.

Приказката за събирането на тримата близнаци се превръща в кошмар. Братята казват: „Чувстваме се като лабораторни плъхове“.

През 2018 г. историята на Еди, Роби и Дейвид става публична с пускането на документалния филм „Трима еднакви непознати“ 

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини