Осем учители с коронавирус в столично училище

8 учители са с положителни проби за COVID-19  в столичното 55 –то училище „Петко Каравелов“. 

Всички заразени учители се намират под домашна карантина и нямат симптоми на заразата, съобщи NOVA. Някои от тях са били с децата на 15-ти септември, информират от учебното заведение.

„Дали има заразени деца ще кажат здравните органи. Днес предстои тестването на всички, които са имали контакт със заразените педагози”, коментира директорът на 55-то СУ „Петко Каравелов“ Таня Иванчева.

„В неделя колега си е направил PCR тест по собствено желание, който излиза положителен. В понеделник всички имали контакт с него бяха изследвани. Бе взето решение да се направят тестове и на целия персонал в училището, включително и на непедагогическия”, добави Иванчева.

Тя обясни, че учебният процес продължава по план. Успокояващо за родителите било, че всички учители, които се намират в сградата към този момент са абсолютно здрави и с отрицателни тестове. Директорът добавя, че има ресурс всички педагози да бъдат заменени и уроците да продължат нормално.

„Не се притеснявам много от ситуацията. Това не е нещо, което е неочаквано. Беше ясно, че когато много хора се събират на едно място, въпреки мерките, заразени ще има. Рискът винаги е там”, добавя родителят на две деца от училището Дончо Ангелов.

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини