Григор Димитров стигна до третия кръг в Рим

Григор Димитров продължи победния си ход на турнира от сериите "Мастърс" в Рим и се класира за третия кръг. Най-добрият български тенисист премина изключително бързо през съпротивата на световния №50 - Йошихито Нишиока от Япония, като надигра съперника си за по-малко от час и му даде едва един гейм.

В италианската столица той ликува след 6:1 и 6:0, a в следващия кръг ще се изправи срещу представителя на домакините Яник Синер, който отстрани третия в основната схема Стефанос Циципас.

Димитров преминава втория кръг в Рим за първи път от 2015 година насам.

Двойната грешка, с която Гришо започна мача не го стресна и това се оказа единствената точка, която той даде на противника си, повеждайки с 1:0. Във втория сет Димитров показа отлична игра от крайната линия, като осъществи първия пробив в мача за 2:0, при това на нула. Следващите два гейма отново бяха на сметката на българския тенисист, който показа блестящи отигравания с форхенд, принуждавайки Нишиока да прави грешка след грешка и да допусне още един пробив - 4:0.

Родната звезда сбърка на няколко пъти в петия гейм, но и това не го спря по пътя към 5:0. В шестия гейм японецът най-сетне успя да спечели поредни точки, но пък Димитров напомни за себе си с превъзходен минаващ удар, но и това не му стигна и той най-сетне се пропука - 5:1 След 25 минути игра той вече водеше с 1-0, след като затвори първия сет със спечелен собствен сервис гейм.

Увереното представяне на първата ни ракета се пренесе и във втория сет, който започна с поредния пробив на сметката на Григор - 1:0. Нишиока, който изглежда през цялото време имаше проблеми с ракетата си, даде отпор с дюс във втория гейм, но и той бе за Григор, както и третия, където отново имаше пробив - 3:0. В четвъртия гейм Димитров изглеждаше най-затруднен досега, след като му се наложи да спасява точка за пробив, което направи, а след това дръпна с 4:0. Поредният пробив, при това на нула, доближи Гришо само на точка от триумф при 5:0, а в крайна сметка той затвори мача за 56 минути след 6:0 във втория сет.

Така хасковлията запази стопроцентовата си успеваемост срещу този съперник, печелейки за втори път при вотара среща помежду им. 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини